dijous, 15 d’agost del 2013

Aplec de la Sardana de Sant Hilari Sacalm 2013

26è Aplec de la Sardana Sant Hilari-Font Vella

Ja el tenim aqui un any més, i ja en van 26! Aquest diumenge, des de bon matí i fins ben entrat el vespre podrem viure la jornada sardanista per excel·lència de Sant Hilari Sacalm, l'Aplec de la Sardana Sant Hilari - Font Vella, que com és costum es desenvoluparà al llarg de tot el dia a la plaça Gravalosa, en sessions de matí i tarda, i que començarà amb un esmorzar popular a partir de 2/4 de 10 del matí.

Una de les novetats d'enguany és que aquest aplec comptarà amb la presència de 4 cobles: les cobles Flama de Farners i Ciutat de Girona seran presents tot el dia, mentre que la cobla La Bisbal Jove actuarà a la sessió del matí, i la cobla Marinada participarà a la ballada de la tarda.

En aquesta edició tindrem un programa per gaudir en tots els sentits, amb una selecció de compositors que val realment la pena fer el desplaçament fins a la vila de les Guilleries. Entre els autors seleccionats trobem Conrad Saló, Ricard Viladesau, René Picamal, Jordi Paulí, Josep Coll Ferrando, Pitu Chamorro i Pere Fontàs, i com no, autors locals com Toni Miralpeix i Miquel Tudela.

Dos són els autors que tenen un protagonisme destacat en aquest aplec. Per un costat, com no, Miquel Tudela: al matí, es ballarà El Campanar de Breda, a càrrec de la cobla Ciutat de Girona, i a la tarda, de conjunt, una peça que s'ha convertit en l'emblema d'aquesta festa, L'aplec de la pedregada. L'altre és Francesc Mas i Ros, autor de les sardanes amb regust hilarienc que tancaran les dues sessions, i que seran interpretades de conjunt, Font Vella i Nois Alegres. A continuació trobareu el programa complert de la jornada. Per veure'l més gran tan sols heu de fer un clic al cim de la imatge.

Programa del 26è Aplec de la Sardana - Sant Hilari Sacalm 2013