divendres, 4 d’octubre del 2013

Actualitzacions COMPÀS A LA CARTA

Després d'uns dies de poca activitat al bloc, ens hem posat al dia amb la incorporació dels últims programes, que hem dedicat als compositors Francesc Camps i Max Havart.

El programa 33, que us vam oferir el passat 21 de setembre, gira a l'entorn de la figura de Francesc Camps i Comellas, granollerí de naixement i cassanenc d'adopció, autor de més de 150 sardanes i figura cabdal en la renovació i consolidació de la cobla Ciutat de Girona a finals dels anys 80. D'aquest autor repassem sardanes com l'obligada de fiscorn En Diviu encara salta, o també Amics de la Sardana Terranostra, Flaire de cava i la dedicatòria Cantant els cent anys, pel centenari de la cobla Principal d'Olot celebrat el 1998, entre altres composicions.
Francesc Camps i Comellas
Francesc Camps i Comellas
D'altra banda, l'edició 34 del Compàs de Cobla ens serveix per recordar la figura d'un dels grans compositors de les comarques nord-catalanes, el rossellonès Max Havart, traspassat l'any 2006 i de qui l'any que ve es celebren els 90 anys del seu naixement. A banda de les sardanes, el mestre de Perpinyà és recordat també pels seus ballables, molts d'ells instrumentats per cobla, com els vals-jota que us proposem escoltar, Bisbalenc i ¡Olé, Aragón!, a més de sardanes de la talla de Banyuls Ciutat Pubilla i Rouranenca, aquesta última obligada de tenora dedicada a Josep Roura, tenorista de la cobla Principal de la Bisbal, a qui podem escoltar en el paper solista en la versió que us oferim al programa.
Max Havart
Max Havart
Ja ho sabeu, ho teniu a la vostra disposició a Compàs a la carta!