dijous, 16 de maig del 2013

52è Aplec de la Sardana de Figueres

La ciutat natal de Salvador Dalí, Narcís Monturiol i Pep Ventura celebra aquest cap de setmana el seu aplec de la sardana, que ha canviat el seu format, passant a tenir una ballada de sardanes de 7 tirades al matí, amb la cobla Ciutat de Girona, i una doble audició de tarda amb sardanes de 10 tirades, a càrrec de les cobles Foment del Montgrí.

Es celebrarà, com és costum els últims anys, al Parc Bosc, i s'hi podran escoltar i ballar composicions com L'Aplec de Figueres i Com tu la volies, de Florenci Mauné; Essència d'Aplec, d'Enric Ortí; Xaloc, de Jordi Molina; El Golfet i El meu poble, de Ricard Viladesau; o L'Ermita de Collbàs, de Francesc Mas i Ros, que tancarà l'aplec.

Una altra composició que també es podrà Colla Figueres, de Jaume Cristau i Brunet. Aprofiteu uns minuts per gaudir d'aquesta sardana, que il·lustra un recorregut pels llocs més emblemàtics de la capital de l'Alt Empordà, a més d'altres que ens il·lustren sobre les singularitats d'aquesta ciutat. La interpretació musical és a càrrec de la ja desapareguda cobla Miramar, amb el propi autor al contrabaix.