dijous, 30 de maig del 2013

Enramades 2013

Arbúcies comença la seva festa per excel·lència, les Enramades, que arriben com cada any puntuals el dia de Corpus, tot i que ja se n'ha fet un entrant amb el Concurs de Catifes de Flors Naturals, que des de fa ja força anys, es ve celebrant el diumenge anterior al Corpus, en aquesta ocasió el 26 de maig (fins a mitjans dels anys vuitanta es feia el diumenge de Corpus, que enguany s'escau el 2 de juny).

Amb la botifarrada popular, traca i la primera passada (cercavila) acompanyada de sardanes i balls populars, s'obriran oficialment 7 dies d'actes populars amenitzats per la cobla Montgrins, a més d'altres activitats a càrrec de la coral Amethysta i els conjunts Montecarlo i Camelot.

També hi haurà una audició de sardanes amb la cobla Principal de Cassà, el diumenge a partir de les 7 de la tarda, on es podrà gaudir, entre altres, de l'obligada de tible i flabiol Oncle i Nebot, de Francesc Riumalló; i L'Aplec de Cubelles, de Jordi Paulí, sardana guanyadora del Premi Popular Sardana de l'Any 2012. El repertori es completarà amb composicions de Pitu Chamorro, Lluís Alcalà, Ricard Viladesau i Francesc Mas i Ros.

A continuació us oferim un vídeo on podeu conèixer la música de la passada (cercavila), tot fent un recorregut virtual per la vila d'Arbúcies, i també teniu a la vostra disposició el programa d'actes íntegre, gentilesa de l'Ajuntament d'Arbúcies.



Enramades d'Arbúcies 2013
Programa oficial de les Enramades 2013 - Ajuntament d'Arbúcies
Feu clic a la imatge per veure-la més gran