dimarts, 25 de juny del 2013

Programa 19 - Palamós

Aquesta setmana hem fet un recorregut musical per Palamós, aprofitant que celebren la seva festa major, amb motiu de la festivitat de Sant Joan.

Palamós

Des que la vila palamosina va ser proclamada Ciutat Pubilla de la Sardana l'any 2004, la cobla Montgrins ha enregistrat entre els anys 2004 i 2011 un total de 10 volums de sardanes dedicades a aquesta població, amb el suport de l'Agrupació Sardanista Costa Brava, essent la col·lecció de producció local més important dels últims anys.

Palamós

Un dels protagonistes d'aquesta edició és justament un palamosí, en Martí Camós, director i segon tenora des de fa ja 25 anys de la cobla Montgrins. Aprofundirem una mica en la seva biografia, a més de poder escoltar la seva única sardana escrita fins al moment, La Cala dels Corbs, una obligada de tenora que en aquesta ocasió serà interpretada per en Jordi Carreras com a solista.

Cobla Montgrins a Arbúcies

Algunes de les altres sardanes que us proposem inclouen la peça escrita per Joan Carreras amb motiu de la inauguració del Tramvia del Baix Empordà (1887); una peça obligada de tible del mestre Ricard Viladesau en suport als opositors a la urbanització de Cala s'Alguer; o una al·legoria d'un dia de garbí en una actuació de la cobla Baix Empordà, original de la jove Anna Serra.

Carrilet del Baix Empordà

I no ens oblidem d'un dels símbols d'aquesta vila, el Canó de Palamós!

Canó de Palamós

Ja el podeu escoltar, com és habitual, accedint a Compàs a la Carta.