dimarts, 9 de setembre del 2014

Comencem: doble sessió 11 i 13 de setembre!

Ja ha arribat el moment d'engegar, i ho fem per partida doble!

Aquest dijous, com podeu observar a l'encapçalament, encetem la temporada comptant de nou amb el suport de Ràdio Arbúcies i Ràdio Bonmatí, que coprodueixen el programa, a més de Ràdio Sant Hilari i 7deRàdio Barcelona. A partir d'aquest mateix dijous, a més, ja ens tindreu a Ràdio Vic, vibrant amb el so de la nostra dansa nacional.

En aquesta estrena, que s'escau en una data tan significativa com la Diada Nacional de Catalunya, recordarem a través del so de la sardana episodis històrics com la llegenda de Guifré el Pilós i la Senyera, el Pacte dels Vigatans o les penúries de la Guerra Civil. Moments que ens han marcat al llarg d'aquests segles i que val la pena tenir presents per no oblidar qui i què ens ha precedit per arribar al punt de la història on som actualment.

I per història, tenim també la de Compàs de Cobla, que amb doble sessió sardanista (dijous i dissabte), tindrà a la vegada doble estrena. A la ja anunciada de Vic, n'hi sumarem dissabte una altra. A partir del 13 de setembre, amb la segona edició de la temporada 2014-2015, ens podreu seguir a través de Ràdio Sant Gregori, consolidant un dels objectius clars d'aquest espai sardanista: fer arribar la cultura sardanista, i per extensió una part molt important de la cultura catalana al major nombre possible de persones.

Amb l'edició del 13 de setembre, es consolida la cobertura de Compàs de Cobla al Gironès, comarca on es va començar a escoltar el so de la sardana gràcies a l'esforç i suport de Ràdio Bonmatí. Així, ara també serà possible escoltar-nos amb la millor qualitat posible a indrets com Quart, Fornells de la Selva, Sant Julià de Ramis, Sarrià de Ter, l'est de la ciutat de Girona, fins i tot a les portes del Pla de l'Estany, i per descomptat, a Sant Gregori i la Vall del Llémena.

Per completar amb força aquest inici de temporada, us oferirem una tria de compositors de sardanes actuals que de ben segur us ompliran de satisfacció tan als que desitgeu escoltar sardanes de qualitat, com els que busqueu idees per poder ballar a les places de viles i ciutats!