diumenge, 21 de setembre del 2014

La Sardana de l'Any 2014

La sardana de l'any - Concurs popular per escollir les millors sardanes del 2014

Torna el concurs La Sardana de l'Any. A partir del dissabte 27 de setembre tindreu l'oportunitat d'escollir la sardana més popular de l'any 2014, a través de les diferents eliminatòries que us anirem oferint a Compàs de Cobla.

La sardana de l'Any - Les sardanes més populars del 2014

Com ja sabeu els que heu seguit anteriors edicions d'aquest certàmen, el concurs es desenvolupa en diferents fases, que són eliminatòries, Repesca, Semifinals i la gran final, que enguany, i si res no ho impedeix, es celebrarà el 16 de maig del 2015 al Teatre El Jardí, de Figueres (Alt Empordà).


Aquest any tenim moltes novetats en el format. Fins a mitjans de gener tindrem la primera fase, que consta de 15 eliminatòries, amb un descans durant les festes nadalenques. En aquesta fase la novetat consisteix en que s'enfrontaran 3 sardanes per cada eliminatòria i també a les repesques, contra les 4 composicions que s'escoltaven per cada tanda en les últimes edicions.

El criteri per les repesques que es faran a continuació, també varia. La primera repesca, es formarà amb sardanes que no s'hagin classificat directament per semifinals, però en lloc de participar les que hagin sumat més vots, ho faran les que obtinguin millors percentatges de vot sobre els totals de les seves eliminatòries, mentre que la segona repesca novament la conformarà una tria feta pel comitè seleccionador. A fi de fer-ho més entenedor, a mesura que avanci el concurs us ho anirem explicant a Compàs de Cobla, perquè encara hi ha moltes més novetats, però us les reservem per una altra ocasió.

Ja sabeu, a partir del dissabte 27 de setembre, comença La Sardana de l'Any 2014, concurs organitzat per la Confederació Sardanista de Catalunya.

Compàs de Cobla, mitjà difusor de la sardana afiliat a la Confederació Sardanista de Catalunya