dijous, 22 de gener del 2015

LSDA 2014: S'ha acabat la primera fase

Ja hem arribat al final de la primera fase de La Sardana de l'Any 2014. En aquesta edició han entrat a competir 45 sardanes dividides en 15 eliminatòries. Això ens ha proporcionat les primeres sorpreses, ja que degut a la norma que diu que a semifinals s'emparellaran les sardanes que siguin del mateix compositor en una sola ronda, i gràcies als vots dels sardanistes, a hores d'ara ja tenim tres autors que s'han guanyat la plaça a la final que es celebrarà el proper mes de maig a Figueres: René Picamal, Dani Gasulla i Olivier Marquès. Però encara falta camí per recórrer, perquè a la final figuerenca hi haurà, com és costum, 10 sardanes en competició.

A la segona fase hi haurà 9 rondes de semifinals, pel que calen 18 sardanes, i ara mateix només n'hi ha classificades 15 en total. Per saber les tres que manquen, es faran dues rondes de repesca. La primera d'elles enfrontarà les tres sardanes inicialment eliminades que hagin tingut un percentatge més alt de vots en comparació amb la guanyadora de la seva pròpia eliminatòria, i la segona estarà formada per 3 sardanes que designi el comitè seleccionador (enguany format per Lluís Alcalà, Ferran Carballido i Dani Gasulla). D'aquesta fase de repesca es classificaran per semifinals els vencedors de les dues rondes, més el segon classificat que tingui millor percentatge de vot comparat amb el vencedor de la seva ronda corresponent.

Per facilitar-vos la feina de comprendre la situació del concurs després de la primera fase, a sota us oferim un quadre resum que de tant en tant heu pogut anar veient els que seguiu la pàgina de Compàs de Cobla a Facebook. Recordeu que aquesta informació, tot i que la donem de la manera més acurada possible, és oficiosa i pot patir variacions. Per tenir tota la informació oficial i participar a les votacions, visiteu la pàgina oficial del concurs, www.lsda.cat

Compàs de Cobla - 20 anys al servei de la sardana