dissabte, 11 d’abril del 2015

El PP i la sardana: Eleccions a la vista!

Dissabte 11 de març de 2015. A l'Escola Superior de Música de Catalunya es desenvolupen a bon ritme unes jornades que possiblement siguin històriques, les primeres Jornades d'Estudi dels Instruments de la Cobla. Cap a 140 participants de diverses edats, incloent infants i adolescents, fan sessions variades aprofundint en el coneixement de les eines que fan possible la més genuina formació musical catalana, la cobla.

Al bell mig de tot plegat, salta la sorpresa, passades les 12 del migdia... El PP vol que el govern espanyol demani que la sardana sigui declarada patrimoni mundial per la Unesco.

Compàs de Cobla

És una broma de mal gust? Ni de bon tros! Tan real com la vida mateixa! El mateix partit que l'any 2002 va denegar-ho, votant-hi en contra al Senado, ara hi està a favor? Com es menja això? Senzill: eleccions a la vista, i un nou intent a la desesperada per frenar el desig d'independència d'una bona part de la població catalana. Recordem el text que encara es pot llegit a Vilaweb, del 13-11-2002... La moció que CiU va presentar a la Comissió d'Educació, Cultura i Esports del Senat per impulsar la declaració de la sardana com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco no ha prosperat pel vot contrari del PP (enllaç).

Al sr. Joaquim Rucabado, president de la Confederació Sardanista de Catalunya, li ha faltat temps per sortir al pas i replicar aquesta proposta amb unes declaracions que (miracle!) reflecteixen els formats digitals de El Periodico, Ara, Nació Digital i 324. Rucabado, segons transcriuen a aldia.cat, afirma que la Confederació no se sent representada pel PP. També afegeix que ens agradaria que el Govern català i l'executiu central donessin els passos necessaris per declarar la sardana patrimoni immaterial de la Unesco, però abans s'han de solucionar altres problemes entre Catalunya i Espanya. Volem fer constar que des de Compàs de Cobla estem absolutament d'acord amb les declaracions del sr. Rucabado.

Compàs de Cobla

Mentrestant, no falten múltiples tuits que arriben d'arreu, fins i tot d'un professor malagueny, Salvador Ferres, que diu: No olvidar que el "padre" de la sardana es de Alcalá la Real (Jaén) José (Pep) Ventura.

Compàs de Cobla

Algú ens pot dir què esperen treure'n de tot plegat? Nosaltres tenim seriosos dubtes de la noblesa de les seves intencions. Massa mala llet en tot plegat...

Des de Compàs de Cobla seguirem atents a l'afer. Mentrestant, podeu anar llegint el que s'ha publicat als enllaços que us oferim.